asterismos
I won't hand you over to anyone anymore;
the amount of unforgivable love

Assalamualaikum.

Hari ni aku nak cakap sikit banyak pasal zaman teknologi modern ni. Sejak kebelakangan ni ramai nak kejar popular a.k.a hots especially daripada golongan remaja macam aku. Aku tak tahu la apa best sangat game hots ni. LOL.

Sebelum zaman Twitter popular, Facebook yang hot. Haih Facebook pun main game hot. Hahaha. Setiap kali aku online je mesti ada sorang atau dua orang mintak kat aku...

"Hi pretty, please like my status. Thanks, pretty."

"Awak, tolong like status saya."

"Wei tolong like status aku ni. Thanks."
Ini setakat nak bangga bila orang kata yang dia tu popular blablabla. Nak bangga ah tu bila orang kata 'wah setiap kali dia post status, berpuluh/beratus/beribu likes.'

Awak, buang masa je awak post benda yang merepek. Kalau post pasal ilmu agama takpe la jugak. Dah dapat pahala sebab share ilmu Islam dikira sebagai sedekah jari'ah.

Kedua, like gambar yang tiada kaitan dengan kontes. Ye la ada sesetengah contest ni suruh upload gambar and mana gambar yang paling banyak dapat like akan dapat hadiah.

Okay tu aku boleh terima lagi tapi ni pulak suruh like gambar dia tanpa sebab. And I was like what.

"Hi please like this image. blablablabla (link) Thanks."
Dan dengan segala hormatnya saya tidak layan permintaan tersebut. Kalau dia suruh aku like gambar dia yang tak tutup aurat...

.
.
.
.
.
.
.
.

JANGAN HARAP AKU NAK LIKE.

Kalau dia suruh aku like page dia, tengoklah aku berminat ke tak. Ada sesetengah bloggers suka buat page kat Facebook. Ada la sebabnya kan...

Twitter pulak. Haaa haaa sejak aku deactivate Facebook makin rajin aku bukak Twitter. Tapi kekadang satu hari aku bukak Twitter tak bertweet. Hahahaha baca tweet orang lol. Ini namanya alone for awhile.

Waktu weekend je aku usha tweet aku. Weekday, jangan harap aku dapat tengok Twitter. Dengan berjuta kerja sekolah cikgu bagi.

Ye la follow kan merupakan cara untuk mengeratkan silaturrahim. Aiceh ayat aku. Tapi bila ada satu game bernama follow you, follow me back boleh merosakkan mode dan segala cacian carut akan terkeluar jugak dari mulut.

Pertama, bila someone yang kita kenal tu follow kita, kita follow dia balik. Then tengok je tak sampai sehari atau 2/3 hari selepas tu dia unfollow.

Cik ni nak kejar hot ke? Mention la aku kalau kau unfollow aku, aku boleh unfollow kau balik. DEAL.
Benggang tahap sejuta. Kalau macam tu dari awal lagi baik tak payah follow aku.

Kedua, kalau orang tu mintak aku untuk follow, okay fine aku follow dia balik. Dan.... satu masa tu dia unfollow aku.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

OH INDAH SUNGGUH DUNIA.

Nak je aku mention tapi bila aku fikir balik, tak payah ah mention. Macam cari gaduh pulak. LOL tak payah layan lagi bagus.

Dan sekian. Tu je la aku nak sampaikan. Takde benda yang menarik pun. By the way, aku dah tukar skin aku ni. Hahahaha dulu punya skin tu comel sangat tapi ramai complain yang...

"Post kau tu kecik sangat ah, susah aku nak baca. Especially bahagian tutorial."
Dan dengan segala hormatnya aku tukar. HAH SEKARANG DAH OKAY? :D

Memang plain gila. Simple habis. And aku suka gila header aku. Hehehehe motion blur gitu.

Dan sebelum aku blah diri, sila tengok hasil edit aku;


Handsome tak mamat ni? Hehehehe kalau tak, pergi balik rumah tengok tv. LOL ayat baik, tak kurang ajar :p

Sure nak tau tu acano nak buat benda alah blur-blur gitu. InsyaAllah kalau aku ada masa aku buat tutorial. Actually aku buat benda ni ikut tutorial orang tapi lain sikit caranya. Haha.

So tu je la. Sekian.

P/S; Tajuk lagu ni Mystery Virgin - Yamada Ryosuke. Alaa salah sorang member Hey! Say! JUMP nyanyi. Dengar la aku suka gila bahagian chorus. Tengok PV sekali :p

Labels:

@