asterismos
I won't hand you over to anyone anymore;
the amount of unforgivable love
Assalamualaikum and hello hello!

I'm back! So, semestinya banyak perkara untuk dikongsikan kat sini. Pertama sekali, results Peperiksaan Akhir Tahun. Alhamdulillah. Ada peningkatan juga daripada Peperiksaan Pertengahan Tahun. Aku happy sangat :)

Kedua, aku risau pasal masa depan aku. Aku still tak tahu nak jadi apa, and aku tertanya-tanya kat diri aku; course yang aku ambil sekarang ni sesuai ke dengan diri aku, cita-cita aku? Aku tak tahu cita-cita nak jadi apa. Ramai orang tanya, aku hanya jawab 'tak tahu'.

Benda itulah membuatkan aku risau sekarang ni. Memang la, masa depan aku tu! Bukan perkara yang diremehkan. Main point aku ni, banyak dapat duit and hidup senang. Hahaha.

But still, aku tak ada idea. Fikiran aku buntu. Apa nak jadi ni? ;~;

Dalam fikiran aku, ada beberapa pekerjaan yang based orang kata aku sesuai dan juga aku ada minat jugak la. Antaranya;


  1. Architect.
  2. Businesswoman.
  3. Business Finance. 
  4. Interior Designer (mungkin la, tapi.... hmm?)
  5. Benda yang berkaitan dengan IT, ataupun creativity (bak kata mak aku sebab dia kata aku minat IT and melukis)


Aku dah mengadu kat mak aku, mak aku kata "takpe, fokus pada SPM next year." Tapi mak aku pun still nak discuss dengan aku pasal masalah yang aku hadapi sekarang ni. Apakah? Apa nak jadi ni? ;~;

Aku plan nak buat business, tapi ikut trend dunia kan. Tapi tak tahu nak bukak business apa. Aku plan nak bukak cafe, macam starbucks. Tapi, boleh laku ke sebab... banyak dah kedai-kedai macam tu.

Kedua, mak aku cadangkan bukak kedai butik muslimah. Bagus jugak sebab mak aku pun kata orang dah makin ramai, of course la nak beli baju untuk pakaian harian. Hmmm sangat setuju.

Dunia business ni kena bersabar. Pfft of course la sebab setiap pekerjaan perlulah kesabaran, kan. Saingan, of course memang banyak punya.

Dan...

aku tak tahu nak jadi apa.
@